„Ha az egész órát úgy betöltöd,
Hogy benne érték hatvanpercnyi van,
Minden kincsével bírod ezt a földet,
S ami még több, ember vagy, fiam.”

Hírek

A Fiatalok Lendületben Program 2013. évi prioritásai

 Az Európai Bizottság minden évben meghatározza azokat az európai prioritásokat a Fiatalok Lendületben Program számára, amelyek az unió fiataljainak legaktuálisabb kihívásaira adnak választ. Ennek értelmében előnyben részesülnek azok a projektek, amelyek a legjobban tükrözik ezeket. Az idei prioritások már elérhetőek magyar nyelven.

A 2013-as központilag meghatározott prioritások:

1. EURÓPAI ÁLLAMPOLGÁRSÁG

Ez a prioritás olyan projektek megvalósítását részesíti előnyben, amelyek az európai állampolgársággal járó állampolgári jogokra hívják fel a figyelmet, az Állampolgárok Európai Évével összefüggésben.

2. ÁLLAMPOLGÁRI RÉSZVÉTEL

Olyan projektek szorgalmazása, amelyek révén a fiatalok tájékozott, aktív állampolgárokká válnak, ezzel is hozzájárulva a 2014-es európai parlamenti választásokon való nagyobb számú részvételhez.

3. INKLUZÍV NÖVEKEDÉS

Ez a prioritás olyan projektek megvalósítását szorgalmazza, amelyek a fiatalok elköteleződését növelik az inkluzív, azaz minden társadalmi rétegre kiterjedő növekedés iránt, különös tekintettel olyan projektekre, amelyek

  • a munkanélküli fiatalok kérdésével foglalkoznak, a munkanélküli fiatalok mobilitását és aktív társadalmi részvételét ösztönzik. A Program minden alprogramjában előnyt élveznek azok a projektek, amelyek esélyt teremtenek a munkanélküli fiatalok számára a Fiatalok Lendületben Program nyújtotta lehetőségekhez való hozzáférésre.
  • a szegénység és kirekesztettség kérdéskörét dolgozzák fel, és felhívják a fiatalok figyelmét ezekre a problémákra. Ennek értelmében külön hangsúlyt kell fektetni a fiatal bevándorlók, a hátrányos helyzetű fiatalok és a roma fiatalok helyzetének segítésére.

4. VÁLLALKOZÓKÉSZSÉG

Előnyben részesülnek azok a projektek, amelyek a fiatalok kezdeményezőkészségét, kreativitását, vállalkozókészségét fejlesztik, különösen az ifjúsági kezdeményezéseken keresztül.

5. EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD

A szabadtéri tevékenységekhez és grassroots sportokhoz (amatőr, kedvtelésből, nem hivatásos vagy professzionális keretek között űzött sporttevékenység) köthető projekteket is előnyben részesítik. Ez a társadalmi befogadást és a fiatalok aktív társadalmi részvételét erősíti.

A prioritások megtalálhatóak a Fiatalok Lendületben Program pályázati útmutatójában (angol nyelven): ec.europa.eu/youth

A 2013-as nemzeti prioritás Magyarországon:

Interregionális, határmenti régiók közötti együttműködések erősítése

 Forrás: http://nonprofit.hu/?q=content/fiatalok-lend%C3%BCletben-program-2013-%C3%A9vi-priorit%C3%A1sai

бесплатные игры казино онлайнлобановский александр игоревичкласс лобановский Фильчаков прокурор отзывыпереезд в польшу форумлучший бюджетный смартфон samsungбали путевка ценастоимость тура в доминиканупопулярные игровые ноутбукиуличные видеокамеры для видеонаблюденияsochi resortстоматологические клиники железнодорожныймеждународная экспресс отправка моремлидов.рф негативные отзывыразработка продвижение сайтов

Galéria

GYEKE NFÜ
Copyright © 2012 GYEKE. Minden jog fenntartva!